Polgármesteri üdvözlet

Kedves Látogatónk!

Engedje meg, hogy szeretettel köszöntsem Önt honlapunkon Méra község lakossága nevében. Kérem, szánjon néhány percet ránk és ismerje meg a történelmi Abaúj vármegye egyik ősi települését, Mérát.

Mérai születésűként, “őslakosként” látom a falu változását, dinamikus fejlődését. Büszke vagyok arra, hogy napjaink gazdasági nehézségeinek közepette előrelátó, felelős döntésekkel lépést tudunk tartani a kor követelményeivel, jól gazdálkodunk apáink örökségével, hogy arra méltán legyenek büszkék majd unokáink is.

A történelmi emlékek (Református templomok, Purghy-kúria) mellett a természeti környezet is páratlan élményt nyújt az ide látogatóknak.

Biztos vagyok benne, hogy egy barangolás a környék erdeiben (Kék-túra útvonal), vagy a Hernád folyó partján felüdülést hoz a nyüzsgő, zajos, feszült mindennapok után.

A fénykép csupán ízelítőt tud adni abból a csodálatos látképből, amit az új Hernád-híd (Szabolcs híd) tetején ismerhet meg az ember. Ezért arra biztatom, hogy virtuális sétája után látogasson el hozzánk és győződjön meg erről személyesen is.

Tímár Herbert