Magyar Falu Program „Felelős állattartás elősegítése”

Kedvezményezett neve: Méra Község Önkormányzata
Cím: 3871 Méra, Fő út 1.
MFP azonosító: 1005239416
Projekt azonosító: 3296055820

A Támogatói okirat 2021.09.09. napján elfogadásra került. A projekt keretében Méra községben élő állattartóknak nyújtott segítséget. A településen igényfelmérést végzett az Önkormányzat, az állattartók tulajdonában lévők ebek ivartalanítására, oltásra és transzponderrel történő megjelölésére. Az Önkormányzat kiemelt figyelmet fordít az állatvédelem területére, melyet mind gazdasági, mind erkölcsi feladatként kezel. A településen Gyepmesteri telep működik, melyet a helyi szociális szövetkezet működtett. A szociális szövetkezet tagja az Önkormányzat is, így aktívan részt vesz a Gyepmesteri telep működésében.

Dr. Bárdos Zoltán állatorvossal 2021.07.15. napján Megbízási szerződést kötöttünk, amely alapján az alábbi tevékenységek valósultak meg:

  • Ivartalanítás eb szuka 40 kg feletti 1 db
  • Ivartalanítás eb szuka 40 kg alatti 7 db
  • Ivartalanítás eb kan 40 kg feletti 1 db
  • Ivartalantás eb kan 40 kg alatti 8 db
  • Veszettség elleni védőoltás 11 db
  • Chip elhelyezés 10 db

A Mérai Építőipari Kivitelező Start Szociális Szövetkezet számla ellenében vállalta az ebek állatorvoshoz történő elszállítását. Az ebek elszállításáról, állatorvosnál történt különböző kezelésekről néhány fotó is készült.

Nyilvánossági elemek: Méra Község Magyarország északi részén, B-A-Z Vármegyében, Miskolctól 45 km-re fekszik. A településen 2 db Magyar Falu Program táblát helyeztünk el, a főút mindkét felöli beérkező oldalán. Az Önkormányzat honlapján, webfelületén is megtalálható a projekttábla. Nagy figyelmet fordított az Önkormányzat a nyilvánosság megvalósulásában, hiszen mind az igényfelmérés, mind az időpontok kihirdetése, a helyben szokásos módon faliújságon került közzé.

Méra, 2023. december 05.

Timár Herbert
polgármester